Антоанета Бойчева към Свещения Синод на Патриаршията на България: Не позволявайте православните храмове и монастири да бъдат превърнати в политическа трибуна

Автор: Антоанета Бойчева, кандидат за депутат от
Коалиция „Изправи се! Мутри вън!“

ОТВОРЕНО ПИСМО

ДО НЕГОВО СВЕТЕЙШЕСТВО НЕОФИТ
ПАТРИАРХ БЪЛГАРСКИ

ВАШЕ СВЕТЕЙШЕСТВО,
ВАШИ ВИСОКОПРЕОСВЕЩЕНСТВА,

Обръщам се най-смирено към Вас в самото начало на предизборната кампания на изборите за народни представители с горещата молба да не позволите българските православни храмове и манастири да бъдат превърнати в политическа трибуна.

Може би тази моя молба ще Ви учуди, както и аз бях изненадана, когато след неделната литургия в един от православните храмове бяхме приканени да дадем гласа си за един наш енориаш. Сигурно този човек е достоен, както ни бе представен, защото не го познавам, но когато това се прави официално в Божия храм и същият е кандидат на управлявaщите, се поражда съмнението, че това е наложено от тях.

Вероятно Вие и митрополитите, както и свещениците сте подложени на силен натиск от властимащите, чиито методи познаваме добре всички, но нима митрополитите на БПЦ през 40-те години на миналия век не са били пресирани и заплашвани, но въпреки това се застъпиха за своите сънародници-евреи.

Затова се надявам, че Вие като достойни техни наследници и окрилени от нашата вяра, ще съумеете да запазите храмовете и манастирите на БПЦ от политическа агитация.

С благодарност към Бога и с нова надежда за България,

Искрено ваша,

Антоанета Бойчева

(православна християнка
и внучка на свещеник
)

Източник: Facebook

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal