Χειροτονία Επισκόπου Κλαυδιουπόλεως Ιακώβου | VIDEO & ΦΩΤΟ

In other languages: ENBG

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα, Κυριακή της Ορθοδοξίας 21 Μαρτίου 2021, η χειροτονία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κλαυδιουπόλεως κ. Ιακώβου στον Ιερό Ναό Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Kentish Town, Λονδίνου.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας, και συλλειτούργησαν μαζί του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης εν Μεγάλη Βρεταννία και Νήσοις κ. Σιλουανός (Πατριαρχείο Αντιοχείας) και ο Θεοφιλέστατος Αρχιεπίσκοπος Ντμανίσι, Αγκαράκ-Τασίρι και εν Μεγάλη Βρεταννία και Ιρλανδία κ. Ζήνων (Πατριαρχείο Γεωργίας).

Παρέστησαν, ο Εξοχότατος κ. Ιωάννης Ραπτάκης, πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Λονδίνο, ο Εξοχότατος κ. Ανδρέας Κακουρής, Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Λονδίνο, η Εξοχοτάτη κα Aleksandra Joksimovic, πρέσβης της Σερβίας στο Λονδίνο, ο Εξοχότατος κ. Θεόδωρος Γκότσης, Γενικός Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Λονδίνο, o Πλοίαρχος Αθανάσιος Δημητρίου, Ακόλουθος Άμυνας της Ελλάδας στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιρλανδία, Άρχοντες της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας και εκπρόσωποι ομογενειακών σωματείων.

Παρέστησαν επίσης κληρικοί της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και ικανός αριθμός πιστών τηρουμένων των μέτρων προστασίας λόγω της πανδημίας.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal