Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κ. Βλάσης στην Θεολογική Σχολή: «Η επαναλειτουργία της Σχολής αποτελεί πάγιο αίτημα τόσο του Οικουμενικού Πατριαρχείου όσο και της Ελλάδος» | ΦΩΤΟ

In other languages: BG EN

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα, 19/03/2021, στη Θεολογική Σχολή ο Έλληνας Υφυπουργός Εξωτερικών Αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Εξοχ. κ. Κωνσταντίνος Βλάσης, συνοδευόμενος από τον Έλληνα Πρέσβη στην Άγκυρα Έξοχ. κ. Μ. Διαμέση και την Γενική Πρόξενο της Πόλεως κ. Γ. Σουλτανοπούλου.

Οι Έλληνες αξιωματούχοι έγιναν δεκτοί υπό του Καθηγουμένου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αραβισσού κ. Κασσιανού, και της περί αυτόν αδελφότητος, και προσκύνησαν στο ναΰδριο της Σχολής. Στη συνέχεια, ξεναγήθηκαν στην Αίθουσα Τελετών της Σχολής, όπου ο Ηγουμένος τους ενημέρωσε για την πλούσια ιστορία της, αλλά και για τα ζητήματα της ανακαίνισης και επαναλειτουργίας της.

Αφού επισκέφθηκαν την ιστορική βιβλιοθήκη της Σχολής, οι υψηλοί επισκέπτες παρακάθησαν στην προς τιμήν τους παρατεθείσα τράπεζα.

«Κατά την επίσκεψη μου στην Κωνσταντινούπολη ενόψει της ενθρονίσεως του Γέροντος Μητροπολίτη Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αραβυσσού κ. Κασσιανός με ξενάγησε στις εγκαταστάσεις της Σχολής, αλλά και στη βιβλιοθήκη, που φιλοξενεί μια πολύ πλούσια συλλογή.

Η επαναλειτουργία της Σχολής αποτελεί πάγιο αίτημα τόσο του Οικουμενικού Πατριαρχείου όσο και της Ελλάδας, καθώς αποτελεί φάρο και μνημείο πολιτισμού και ιστορίας»,έγραψε στο Facebook ο κ. Βλάσης.

Ο κ. Βλάσης, αύριο Σάββατο 20 Μαρτίου 2021, θα παραστεί στην τελετή ενθρόνισης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνας Εμμανουήλ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Την Κυριακή 21 Μαρτίου, την Κυριακή της Ορθοδοξίας, ο υφυπουργός θα παρακολουθήσει την Πατριαρχική και Συνοδική Λειτουργία στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, την οποία θα τελέσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Επιπλέον, ο κ. Βλάσης θα επισκεφθεί το Ορφανοτροφείο Πριγκήπου, ενώ το πρόγραμμά του περιλαμβάνει συναντήσεις με ομογενειακούς και εκπαιδευτικούς φορείς της Ελληνικής Μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal