Ο Αρχιεπίσκοπος Τσερνιχίβ και Νύζιν κ. Ευστράτιος (Ζόρια) επισκέφθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο Φανάρι | ΦΩΤΟ

In other languages: UKRBG

«Στις 19 Μαρτίου 2021, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Κίεβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφανίου μαζί με τον ιερέα Μιχαήλ Omelyan φτάσαμε στην Κωνσταντινούπολη ως Αντιπροσωπία της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας να παραστούμε στην τελετή της ενθρονήσεως του Γέροντος Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ που θα λάβει χώρα το Σάββατο 20 Μαρτίου ε.ε.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε θερμά την Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας μας στο Φανάρι. Εκ μέρους του Προκαθημένου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας του δόθηκε ένα αναμνηστικό Αρχιερατικόν με επιγραφή δώρου του Μακαριωτάτου.

Μετά την συνάντηση, με πρόσκληση της Α.Θ. Παναγιότητος, η Αντιπροσωπεία της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας συμπροσευχήθηκε στην Ιερά Ακολουθία των Πρώτων Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου εις την Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου. Σύμφωνα με την ελληνική (τελειτουργική – σσ.) παράδοση, την Παρασκευή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής τελούνται Ακολουθίες των Χαιρετισμών – μια ειδική Ακολουθία προσευχής προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου με την ανάγνωση ενός μέρους του Ακάθιστου Ύμνου», όπως αναφέρεται στην επίσημη σελίδα του Αρχιεπισκόπου Τσερνιχίβ και Νύζιν κ. Ευστρατίου (Ζόρια) στο Facebook.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal