Νέος ισχυρός μετασεισμός 5,9 Ρίχτερ στην Ελασσόνα: Έπεσαν βράχια από τα Μετέωρα κοντά σε σπίτια | ΦΩΤΟ

In other languages: BG

Βράχια από τα Μετέωρα έπεσαν μετά τον νέο ισχυρό μετασεισμό στην Ελασσόνα μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Η τελευταία σεισμική δόνηση που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης προκάλεσε την αποκόλληση βράχου των Μετεώρων, που έπεσε σε απόσταση λίγων μέτρων από σπίτια και από τον ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Όπως κατέγραψε η ιστοσελίδα tameteora.gr, ο βράχος αποκολλήθηκε στην περιοχή της μικρής Αϊάς, ενώ το ευτύχημα είναι ότι δεν προκλήθηκαν ζημιές ούτε κινδύνεψε κάποιος συμπολίτης μας.

Ο κ. Ευθύμιος Λέκκας, πρόεδρος του ΟΑΣΠ μίλησε στην ΕΡΤ για νέο σεισμό έκπληξη, για νέο σεισμό που ενεργοποίησε το βόρειο κλάδο του ρήγματος και πως οι σεισμολόγοι αναμένουν την εξέλιξη του φαινομένου. Σε επιφυλακή είναι οι επιστήμονες μετά τον αποψινό νέο ισχυρό σεισμό μεγέθους 5,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Ελασσόνα.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας ο αποψινός δεν ήταν μετασεισμός αλλά ένας νέος σεισμός που προήλθε από την ενεργοποίηση ενός καινούργιου κλάδου του ρήγματος Σύστησε στους κατοίκους να μη μείνουν απόψε στα σπίτια τους. Το επίκεντρο απομακρύνονται είπε στα βόρεια και δεν υπάρχει πρόβλημα στην πόλη της Λάρισας.

Αντίθετα, για έναν πολύ ισχυρό μετασεισμό, που δεν εκπλήσσει τους επιστήμονες έκανε λόγο ο καθηγητής σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) Κώστας Παπαζάχος, αναφερόμενος στην δόνηση των 5,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 8.38μμ στην Ελασσόνα.

Την ίδια ώρα οι συναγερμοί άρχισαν να χτυπούν ασταμάτητα. Με δυνατότερο ένα σεισμό 5,1 Ρίχτερ στις 21:25.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal