Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ

In other languages: BGENMK

Εκοιμήθη σήμερα το πρωί, 1 Μαρτίου 2021, μετά από ανακοπή καρδιάς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ.

Ο Μητροπολίτης Κιλκισίου εισήχθη στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου στις 28 Ιανουαρίου, από το οποίο έλαβε εξιτήριο την περασμένη Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου, αντιμετωπίζοντας χρόνια προβλήματα υγείας.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κυρός Εμμανουήλ (Σιγάλας) γεννήθηκε στην Ερμούπολη Σύρου το 1953.

Στη Μητρόπολη Κιλκισίου θα μεταβεί το μεσημέρι ο τοποτηρητής επίσκοπος, Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου Δημήτριος, ώστε, σε συνεργασία με τον πρωτοσύγκελο της μητρόπολης Επιφάνιο και τους τοπικούς ιερείς, να ρυθμιστούν οι διαδικασίες που αφορούν τον τρόπο, λόγω της πανδημίας, και τον χρόνο της νεκρώσιμης ακολουθίας και της ταφής.

Στην Ερμούπολη παρακολούθησε τα εγκύκλια μαθήματα (Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο) και εισήχθη στην Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ. απ’ όπου αποφοίτησε το 1976 με τον βαθμό 7,9 (Λίαν Καλώς) και ενεγράφη σε Μεταπτυχιακό τμήμα της ίδιας Σχολής.

Το 1977 διορίστηκε καθηγητής στην Μέση Εκπαίδευση και το 1980 χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος στην Θήρα από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κυρό Γαβριήλ.

Χειροθετήθηκε Αρχιμανδρίτης και διορίστηκε ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας από τον Μάρτιο του 1980 ενώ συγχρόνως έλαβε οργανική θέση καθηγητού, στο Γυμνάσιο Αμοργού.

Στην ως άνω Μητρόπολη παρέμεινε μέχρι τον Αύγουστο του 1983 και από 1ης Σεπτεμβρίου 1983 μετετέθη ως ιεροκήρυκας στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας και τοποθετήθηκε ως καθηγητής στο Γυμνάσιο της ιστορικής πόλεως των Θεσπιών.

Το 1986 προήχθη στην θέση του Διευθυντού του Γυμνασίου Θεσπιών και το 1992 τοποθετήθηκε Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Θεσπιών, όπου και υπηρέτησε έως την εκλογήν τουσε Μητροπολίτη.

Διακόνησε πλησίον του νυν Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, ως ιεροκήρυκας, κατηχητής επί 25ετία και για ένα έτος πλησίον του Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου. Υπηρέτησε τον λειτουργικό, ιεροκηρυκτικό, κατηχητικό και εκπαιδευτικό χώρο επί 30 συναπτά έτη.

Στις 12 Οκτωβρίου 2009 εκλέχθηκε Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου υπό της Σεπτής Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος ενώ χειροτονήθηκε Επίσκοπος στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου Αθηνών την 17ην Οκτωβρίου 2009. Την 11ην Νοεμβρίου 2009 ενθρονίστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς.

Πηγή: OrthodoxTimes.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal