«Αυτή η πίστις των Ορθοδόξων» εν Αιθιοπία – Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Ι.Ν. Αγίου Φρουμεντίου Αντίς Αμπέμπα | VIDEO & ΦΩΤΟ

In other languages: BG

Με λαμπρότητα, κατάνυξη και πνευματική χαρά, η Ιερά Μητρόπολη Αξώμης εόρτασε σήμερα, Κυριακή 21 Μαρτίου 2021, την μεγάλη εορτή του Θριάμβου της Ορθόδοξης Πίστης, κατά την οποία η Αγία Εκκλησία μας πανηγυρίζει την αναστήλωση των Ιερών Εικόνων, ύστερα από την μεγάλη περίοδο της Εικονομαχίας.

Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο Κοινοτικός Καθεδρικός Ιερός Ναός Αγίου Φρουμεντίου Αδδίς Αμπάμπα, όπου τελέστηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του οικείου ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αξώμης κ. Δανιήλ, με τη συμμετοχή του Εφημερίου του Ναού Πανοσιολ. Μεγ. Αρχιμ. κ. Χρυσοστόμου Μπαρμπέρη και με την παρουσία ορθοδόξων πιστών από Αιθιοπία, Ελλάδα, Ρωσία, Ουκρανία και Συρία.

Παρευρέθησαν, ο Εντιμ. Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος Αδδίς Αμπάμπα κ. Δημήτριος Συκάς, εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες των Σχολείων της Ελληνικής Κοινότητος.

Επακολούθησε η λιτάνευση των ιερών Εικόνων πέριξ του Ιερού Ναού, με τους πιστούς να κρατούν τις Ιερές Εικόνες στα χέρια τους, στο τέλος της οποίας ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε κατά το έθος, το Συνοδικό της Ορθοδοξίας.

Πηγή: Ἱερά Μητρόπολις Ἀξώμης Αἰθιοπίας | Holy Archdiocese of Aksum Ethiopia | የአክስኩም ግሪክ ኦርቶዶክስ ሊቀጳጳስ

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal