«Αγνή Παρθένε» από Ινδούς | VIDEO

In other languages: EN – BG

«Αγνή Παρθένε Δέσποινα» από την Ινδούς, μέσα από βίντεο το οποίο αναδημοσιεύει η Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής όπως αναφέρεται το Πρακτορείο «Ορθοδοξία News Agency»

Ψάλει ο π. John Samuel από την Συριακή Ορθόδοξη Εκκλησία της Μαλανκάρα (Malankara Orthodox Syrian Church – MOSC ή Indian Orthodox Church). Η Εκκλησία αυτή είναι Προχαλκηδόνια, δηλαδή Ανατολική Ορθόδοξη. Ιδρύθηκε από τον Απόστολο Θωμά το 52 μ. Χρ. Τα μέλη της σε όλο τον κόσμο είναι περίπου 2,5 – 3 εκατομμύρια.

Ο π. Biju Mathew Pulickal (Pulickalachen) έγραψε «Αγνή Παρθένε» του Αγίου Νεκταρίου στην γλώσσα και γραφή της Μαλαγιαλάμ (മലയാളം) για την συναυλία στο Βασίλειο του Μπαχρέιν.



Οι Προχαλκηδόνιες Εκκλησίες αποτελούν μια ομάδα Χριστιανικών Εκκλησιων οι οποίες υιοθέτησαν τον Μονοφυσιτισμό.Υπολογίζεται πως αριθμούν 60 εκατομμύρια μέλη σε όλο τον κόσμο.

Ως κάποιες από τις παλαιότερες στον κόσμο οι προχαλκηδόνιες εκκλησίες έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην Ιστορία και την κουλτούρα της Αρμενίας, της Αιγύπτου,της Ερυθραίας, της Αιθιοπίας, του Σουδάν και πολλών άλλων περιοχών της Μέσης Ανατολής και της Ινδίας. Τα δόγματα τους μπορούν να συνοψιστούν στο γεγονός οτι αποδέχονται ως έγκυρες τις τρεις πρώτες Οικουμενικές Συνόδους.

Οι προχαλκηδόνιες εκκλησίες βρίσκονταν σε πλήρη κοινωνία με την Καθολική και Ορθόδοξη Εκκλησία μεχρι την 4η Οικουμενική Σύνοδο της Χαλκηδόνας (451μ.Χ) καθώς επίσης και με την Ασσυριακή εκκλησία έως και την Σύνοδο της Εφέσου (431 μ.Χ).Το σχισμα έγινε κυρίως για διαφορές στην Χριστολογία.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο συμμετέχει σε θεολογικούς διαλόγους με τις Προχαλκηδόνιες Εκκλησίες, με σκοπό την υπέρβαση των διαφορών.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal