30 талибани се самовзривиха в джамия по време на обучение за създаване на бомби

Тридесет талибани загинаха при взрив в северната афганистанска провинция Балх. Терористите са се самовзривили, докато са се обучавали как се създават самоделни взривни устройства, предаде афганистанската информационна агенция Khaama Press, цитирайки източници от службите.

Най-малко 30 талибани, сред които и шестима чуждестранни граждани, които са били „експерти” по създаването на експлозиви, са загинали при взрива. Талибаните се събрали в местна джамия, за да получат инструкции и обучение за направата на самоделни бомби.

Телата на шестимата чужденци не могат да бъдат идентифицирани, защото взривът е бил изключително мощен, разкриха от афганистанските служби за сигурност. Те смятат, че именно чужденците са обучавали талибаните.

Новината идва на фона на продължаващите кървави нападения в Афганистан. Въпреки че се проведоха кръгове преговори между талибаните и правителството, в страната се наблюдава увеличение на терористичните атентати. Талибаните са отговорни за огромна част от нападенията срещу цивилни и военни, посочват афганистанските служби за сигурност.

Източник: Факти

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal