Начало » Новини » Светът » Частица от Свещените Мощи на Преподобни Ефрем Катунакиотис пристигнаха в Навплио за неговия празник на 27 февруари 2021 | СНИМКИ & VIDEO

Частица от Свещените Мощи на Преподобни Ефрем Катунакиотис пристигнаха в Навплио за неговия празник на 27 февруари 2021 | СНИМКИ & VIDEO

In other languages: GR

Автор: Doxologia INFONEWS

На 27 февруари 2021 Православната Църква празнува паметта на Преподобни Ефрем Катунакиотис от Света Гора.

В петък на 26 февруари 2021 г., в навечерието на празника в Митрополитския Храм на Свети Георги в Навплио беше отслужена Архиерейска Вечерня от Високопреосвещения Митрополит на Арголида г-н Нектарий. Частица от Свещените Мощи на Преподобни Ефрем беше поставена за поклонение на вярващите.

Последованието на Вечернята, както и поклонението на Свещените Мощи бяха извършени при спазването на всички протоколи за избягване разпространението на Covid-19.

На Вечернята песнопенията изпълниха протопсалтът на Митрополитския Храм на Свети Георги и зам.-директор на Школата по византийска музика на Митрополията г-н Димитриос Каркалатос и от лампадария на Храма г-н Големис.

Свещените Мощи на Свети Ефрем Катунакиотис ще останат за поклонение в Митрополитския Храм до 05 март 2021 г. Храмът ще остане отворен през целия ден за да се избегне събирането на вярващите.

Всеки ден ще бъдат отслужвани Последования и Божествена Литургия.
Източник: OrthodoxTimes.gr

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal