Начало » Разни » Милосърдие » ТРОГАТЕЛНО: Сръбският Патриарх Порфирий посети и утеши засегнатите от земетресенията в Хърватия. Архипастирска любов, сълзи на страдание и благодарност, и още | СНИМКИ

ТРОГАТЕЛНО: Сръбският Патриарх Порфирий посети и утеши засегнатите от земетресенията в Хърватия. Архипастирска любов, сълзи на страдание и благодарност, и още | СНИМКИ

Негово Блаженство посети различни семейства, седна на една маса с хората, които изплакваха своите сълзи на рамото му. Той ги утешаваше и отдаваше цялата си любов.

In other languages: SRB

Автор: Александър Иванов

На 27 февруари 2021 Негово Блаженство Ипекският (Печ) Архиепископ, Белградско-Карловският Митрополит и Патриархът на Сърбия г-н г-н Порфирий, придружен от Преосвещения Горно-Карловацки Епископ г-н Герасим, вицепремиера на Република Хърватия г-н Борис Милошевич, много свещеници, доброволци и журналисти, присъстваха на доставката на контейнери, предназначени за временно настаняване на семейства, засегнати при поредицата земетресения, които удариха Хърватия на 29 и на 30 декември 2020. Това съобщава пресслужбата на Сръбската Патриаршия.

Два големи и четири по-малки контейнера бяха дарени от Сръбската Патриаршия и Посолството на Република Сърбия в Загреб. Според Сръбския национален съвет, това посещение е продължение на помощта, която Сръбската Патриаршия постоянно и безкористно изпраща/оказва на засегнатите още от първия ден след поредицата земетресения.

Вашето страдание е и наше страдание. Вашата радост е и наша радост. Разчитайте на нас, ние сме тук с вас. Църквата се опитва да бъде до нуждаещите се. Наясно съм, че реалните ангажименти за оказване на помощ от наша страна теръпва предстоят. Ще помогнем не само за ремонта на домовете ви, но и за съоръженията, където отглеждате добитъка си.“ – каза Патриарх Порфирий на засегнатите хора.

Негово Блаженство посети различни семейства, седна на една маса с хората, които изплакваха своите сълзи на рамото му. Той ги утешаваше и отдаваше цялата си любов.

Повече от трогателното архипастирско посещение на Сръбския Патриарх Порфирий при засегнатите от земетресенията в Хърватия, вижте в следния фоторепортаж:

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal