СРАМ И ПОЗОР: Московската Патриаршия подкрепя насилието и арестите в Русия, призовавайки за прекратяване на протестите

Автор: Александър Иванов

Поредният срам и позор, идващ от Московската Патриаршия, която е в тясно сътрудничество с Кремъл, да не кажем, че е поделение на Кремъл.

На 31 януари 2021, според информацията на SOVA Center, стана ясно, че клириците във Волгоградска Епархия са получили призив от Волгоградския и Камишински Митрополит Теодор, който (призив) е трябвало да прочетат на вярващите след Божествената Литургия.

Призивът е написан от Комитета по въпросите на националностите и казачеството на Волгоградска област и се разпространява навсякъде в областта, вкл. и по различните институции.

Искрено молим всички граждани да се въздържат от участие в незаконни шествия и да напомнят на родителите за необходимостта да контролират действията на децата си, особено в местата където има масово събиране на граждани“ – се казва в апела.

Не е ясно колко свещеници са се съгласили да прочетат в Храмовете това на вярващите, но е видно, че Кремъл използа Московската Патриаршия, която прилича повече на държавна религиозна структура, отколкото на Църква и религията като цяло, за да влияе на хората, възпирайки ги да не протестират срещу диктатурата на Путин. Но всъщност ще се получи обратният ефект. Вече много руснаци нямат доверие на Московската Патриаршия, понеже за тях тя е част от путиновия диктаторки апарат. Допълнително накланя тежестта срещу Московската Патриаршия и фактът, че тя се намира в еклисиологична ерес и изолация в Православната Църква, след прекъсване на общението с Вселенската Патриаршия и други поместни Църкви.

С две думи, целта на Православната Църква в Русия със сигурност не е да води хората към Господа и към спасението на техните души. Но целта ѝ е да пази управляващите в Русия – московското сборище на нечестивци, убийци, сатанисти, безбожници и насилници.

Могат ли безбожници, комунисти и агенти на КГБ и ФСБ да водят хората към Бога? Абсолютно, не! Те ги водят към антрополатрия, извършване на канонични престъпления и изпадане в ереси.

Припомняме, че Doxologia INFONEWS осъди бруталното насилие, упражнявано върху руските граждани от диктатурата на Владимир Путин, с мълчаливото съгласие на Московската Патриаршия.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal