През 2022 ОАЕ ще издигнат храм на трите авраамически религии – „Авраамическа семейна къща“

Превод: Александър Иванов

Макар ислямът да е едновременно официалната и доминираща религия в Обединените арабски емирства, Конституцията на страната защитава свободата на вероизповеданията и в държавата има много места за поклонение на различни религии.

Посланикът на ОАЕ в Русия Мохамед Ахмед бин султан Ал Джабер обяви в понеделник, че през 2022 в столицата на Обединените арабски емирства Абу Даби ще бъде издигнат храм на трите авраамически религии.

През 2022 в Абу Даби се планира да бъде открит храм на трите световни религии – християнството, исляма и юдаизма. Той ще се нарича „Авраамическа семейна къща“ – каза посланикът по време на събитие в Еврейския музей и Центъра за толерантност в Москва.

Религиозният комплекс ще бъде място за поклонение, диалог и образование, целящо да сближи хората от различните религии един с друг.

При разкриването на плановете Ал Джабер очерта приликата между Русия и Емирствата, тъй като и двете страни приветстват различни етноси и различни религии.

В Обединените арабски емирства ислямът е както официална, така и религия на мнозинството, като около 76% от населението на страната следва корана.

Конституцията на страната обаче защитава свободата на религиита и има различни места за поклонение на други религии, включително на християнството и юдаизма.

Източник: Sputnik

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal