През 2020 Архиепископията на Букурещ е изразходила близо 2 милиона евро за медицинско оборудване и хуманитарна помощ на нуждаещи се

Автор: Александър Иванов

Архиепископският съвет на Свещената Архиепископия на Букурещ се събра в Синодалната Палата на Румънската Патриаршия, за да направи ретроспекция на дейността извършена през 2020 и да определи нови приоритети за 2021, предава OrthodoxTimes.

Дейността на Архиепископията е била забавена в сравнение с предходните години в резултат на ковид ограниченията. Независимо от това, повечето административни, пастирски, икономически, културни, мисионерски и образователни дейности не бяха прекъсвани.

Дейността на Архиепископията през 2020 беше фокусирана основно върху социалните и филантропски дейности в отговор на острите обществени нужди.

През 2020 Архиепископията постави нов рекорд на благотворителните инвестиции: над 2 милиона евро в сравнение с 1,8 милиона евро през 2019 и 1,3 милиона евро през предходните години.

Благотворителността на Архиепископията през 2020 се състоя в следните основни аспекти:

  • на ковид болниците – медицинско оборудване, а на общопрактикуващите лекари от отдалечените селски райони – защитни маски и пулсоксиметри.
  • за уязвимите общности – училищни канцеларски материали, електронни таблети и различни способи за онлайн обучение, дрехи, ученически раници, учебници и училищни униформи, изграждане на нови къщи от семеен тип.
  • изграждане на нов Дневен център за деца с увреден слух в Букурещ.

Конкретната и обща стойност на изразходените от Архиепископията на Букурещ средства през 2020 е приблизително 2 милиона евро (9,945,926.49 румънски леи).

Негово Блаженство Румънският Патриарх г-н г-н Даниил благодари на всички дарители и на всички институции, които помагат на Архиепископията в Букурещ в нейните филантропски дейности.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal