Начало » Новини » Светът » Празникът на Свети Харалампий в Чешме (Крини) | СНИМКИ & VIDEO

Празникът на Свети Харалампий в Чешме (Крини) | СНИМКИ & VIDEO

In other languages: GR

Автор: Йордан Георгиев

След разрешението на компетентните власти и тази година на 10 февруари беше отпразнувана паметта на Свети Харалампий в историческия Храм, посветен на него в Чешме (Крини), Турция.

С разрешението на Негово Божествено Всесветейшество Вселенския Патриарх г-н г-н Вартоломей – Божествената Литургия беше възглавена от Високопреосвещения Митрополит на Смирна г-н Вартоломей.

След края на Божествената Литургия, той отслужи Трисагий за всички Епископи, които са управлявали Епископията на Крини, всички Митрополити, след като е въздигната през 1903 г в Митрополия, ктиторите на Храма, както и всички отци от йонийската земя за упокоение на техните души.

След края на Трисагия Негово Високопреосвещенство г-н Вартоломей предаде от името Вселенския Патриарх г-н г-н Вартоломей неговите молитви и благословия към поклонниците, дошли да съучастват в богослужението, както и благодарности към компетентните власти за това, че и тази година са дали разрешение за богослужение и са улеснили достъпа на поклонниците до историческия Храм на Свети Харалампий в Крини.

Митрополит Вартоломей посети по протокол кмета на Чешме (Крини) г-н Екрем Оран, който го прие топлосърдечно в своя кабинет. Митрополит Вартоломей предаде благодарностите на Вселенския Патриарх към г-н Екрем Оран за разрешението за богослужение и улеснение достъпа на поклонниците до историческия Храм


Източник: Ἱερὰ Μητρόπολις Σμύρνης

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal