Православната Църква на Украйна: Не съществува религиозна забрана по отношение на ваксинацията, а процесът на ваксинация и качеството на ваксините не са въпроси от компетентността на Църквата | VIDEO & СНИМКИ

In other languages: UKRENGR 

Автор: Александър Иванов

На 08 февруари 2021 Негово Блаженство Митрополитът на Киев и на цяла Украйна г-н г-н Епифаний участва във Всеукраинския форум „Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді“. Това съобщава пресслужбата на Православната Църква на Украйна.

Всеукраинския форум „Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді“ е открит диалог между властите и обществото относно борбата с коронавирусната пандемия, състоянието на икономиката и образователната система, ваксинацията и борбата с дезинформацията.

Събитието започна с реч на президента на Република Украйна г-н Володимир Зеленски, който се съсредоточи върху усилията на държавата в борбата с коронавируса, вкл. чрез ваксинацията, която предстои да започне.

Генералният директор на Световната здравна организация г-н Тедрос Аданом Гебрейесус също беше поканен да участва във форума. Той подчерта, че СЗО ще продължи да подкрепя Украйна в борбата с ковид пандемията и следпандемичната криза.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен се обърна към публиката онлайн, като заяви, че благодарение на инициативата COVAX, лекарите и медицинският персонал в Украйна първи ще получат ваксина през този месец.

Позицията на Православната Църква на Украйна по въпроса за ваксините и ваксинирането срещу коронавирус COVID-19, бе препотвърдена по време на Всеукраинския форум – а именно, че не съществува религиозна забрана или каквото и да е религиозно ограничение по отношение на ваксинацията, както и че процесът на ваксинация и качеството на ваксините не са въпроси от компетентността на Църквата, а са от компетентността на здравните специалисти.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal