Посланикът на Грузия в Турция: Имал съм, имам и ще имам отношения с Вселенската Патриаршия и Вселенския Патриарх | СНИМКИ & VIDEO

In other languages: GRGEO

Автор: Йордан Георгиев

Негово Превъзходителство посланикът на Грузия в Турция г-н Гиорги Джанджгава, коментира на своята Facebook страница появилото се писмо, а след това даде интервю за TV Formula по същия въпрос.

Не знам, кому е нужно да разпространява тази лъжа. Имал съм, имам и ще имам отношения с Вселенската Патриаршия и Негово Всесветейшество, Патриарх Вартоломей“, написа на страницата си г-н Гиорги Джанджгава.

Пред TV Formula между 01:36 и 02:37 мин. г-н Джанджгава заяви, че „всичко това не е вярно“.

Аз често съм в Истанбул и във Вселенската Патриаршия и се срещам с Патриарх Вартоломей. С него се срещнахме преди няколко месеца по случай откриването на неделното училище за грузинската общност. Той тогава не успя да дойде за да служи. Но след това аз го посетих в Патриаршията. Не мога да потвърдя, че има разрив между Патриаршиите“, заяви г-н посланикът.

Припомняме, че Архиепископът на Дманиси и Агарак-Ташири г-н Зинон (Иараджули), който в същото време е и Грузински Архиепископ във Великобритания и Ирландия е изпратил остро писмо до Грузинския Патриарх по повод действията на служители (Митрополити и Епископи русофили) от Грузинската Патриаршия, които чрез министерство на външните работи на Грузия забраняват на посланиците и консулите на Грузия в Турция да присъстват на богослужения, които се отслужват от Всесветейшия Вселенски Патриарх г-н г-н Вартоломей.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal