Начало » Новини » Светът » Послание на Вселенския Патриарх и на останалите християнски лидери в Турция за християнско единство | СНИМКИ & VIDEO

In other languages: GR

Автор: Йордан Георгиев

Както всяка година, така и тази в средата на месец януари има посветена „Седмица на молитва за единството на християните“. През тази седмица християните се умоляват да отделят малко време за духовност в полза на свещената цел за християнско единство и мир.

Това е християнска инициатива, която се провежда в мюсюлманска Турция начело с Негово Всесветейшество Вселенския Патриарх г-н г-н Вартоломей, който отправя своето послание за единство, мир и любов към всички християни.

След Вселенския Патриарх подобни послания отправят и Арменският Патриарх в Турция г-н Сахак II, Сироправославният Митрополит в Турция г-н Юсуф Четин, Римокатолическият Архиепископ в Турция г-н Лоренцо Пирето и представителят на протестантите в Турция пастор д-р Бехнан Конутган.

Посланията са отправени на турски език и са отправени не само към християните в Турция, но и към мюсюлманите, с които те живеят в мир от вековев Мала Азия.


Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal