Полицейска преписка и глоба от 1500 евро за отец Михаил Кукувас от Калимнос, който има наложена забрана за служение

In other languages: GR

Автор: Doxologia INFONEWS

На 07 февруари 2021 г. полицията в Калимнос образува преписка срещу отец Михаил Кукувас, ефимерий на Храма на Свети Атанасий в Калимнос.

На 06 февруари 2021 г. Високопреосвещеният Митрополит на Лерос, Калимнос и Астипалея г-н Паисий затвори Храма, чийто ефимерий е отец Михаил Кукувас и му наложи двумесечен аргос заради неспазване на мерките срещу коронавирус и непослушание към своя Архиерей.

На 07 февруари 2021 г. същият клирик е отворил Храма на Свети Атанасий и е отслужил Божествена Литургия, в пълно нарушение на наложените му ограничения от страна на Митрополит Паисий и на забраните от закона.

С оглед на това, от полицията освен, че са образували полицейска преписка срещу него, но са му и наложили глоба от 1500 евро за нарушаване мерките за предотвратяване разпространението на коронавируса.

Глоби от по 600 евро са наложени за безцелно движение и за неносенето на маски на 10 граждани, които са присъствали на Божествена Литургия.

От държавната телевизия ΕΡΤ припомнят, че на остров Калимнос има най-голям брой заразени с коронавирус на 100 000 души в страната. Вчера Националната организация по обществено здраве на Гърция обяви, че в Калимнос има 19 нови случая на заразени.

Също така припомняме, че Митрополит Паисий препудпреди и всички вярващи от енорията на Свети Атанасий, че Храмът ще бъде затворен, за което той поиска разбиране от тяхна страна. Очевидно 10 вярващи, не са проявили това разбиране.

От друга страна, цялата общественост в Калимнос е запозната, че на отец Михаил Кукувас му е наложена двумесечна забрана за извършване на всякакъв вид богослужения. Въпреки това, той извършва няколко нарушения, за което ще получи и съответните наказания както от църковния съд, така и от държавния.

Източник: ert.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal