ПОЗОРНО: Руският християно-джихадистки Митрополит в Украйна Лука (Коваленко) нарече Предстоятелите, признали автокефалията – „гонители на Христа“, а духовниците на ПЦУ – „бандити в одежди“

In other languages: UKR

Автор: Александър Иванов

Скандалният Руски Митрополит в Запорижия г-н Лука (Коваленко) (РПЦвУ), известен със своите християно-джихадистки, московско-еретически и болни възгледи и изказвания, снесе в своя Telegram канал своите поредни размишления. Този път относно украинската автокефалия, предава Релігійна правда.

Според Митрополита, всички Предстоятели, които са признали автокефалията на Православната Църква на Украйна, са „гонители на Христа“.

В размишленията си, християно-джихадистът прави паралел с преследването на Иисуса Христа по време на земното му пребиваване, като казва, че „Спасителят е бил разпнат именно от онези, които му се заклели във вярност, а някои Предстоятели на поместни Църкви са на страната на гонителите“.

Според Московския Митрополит в Украйна, „у нас са създадени религиозни и политически групи, в които действат бандити, облечени в свещенически одежди“, вяроятно визирайки Йерархията и клира на Православната Църква на Украйна.


Donate to Doxologia INFONEWS: IBAN BG83STSA93000024673844

 

Follow us on Twitter: @doxologiainews

 

Follow us on Facebook page: @doxologiainfonews

 

Join our Facebook group: @doxologiainfonews.group

 

Follow us on Instagram: @doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте: @doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel: @doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube: @doxologiainfonews


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎