ПОЗОРНО: Руската Църква в Украйна провежда кампания срещу ковид ваксинацията – „Не искаме да бъдем опитни животни“

In other languages: UKR

Автор: Александър Иванов

Информационният център на Руската Църква в Украйна стартира антиморална кампания в социалните мрежи срещу законопроекта „За системата на общественото здраве“ от 22.09.2020, № 4142.

Руската Църква в Украйна е провела проучване сред своите вярващи московски християно-талибани, като твърди от тяхно име, че те ще бъдат принудително ваксинирани, тъй като законопроектът предвижда ваксинацията в Украйна да стане задължителна.

Позовавайки се на мненията на своите вярващи и цитирайки техни изказвания, Информационният център на Руската Църква в Украйна заявява, че хората не искат да бъдат ваксинирани и са категорично против ваксинацията срещу коронавирус. „Над 33 000 потребители са обсъждали темата, публикувайки над 600 негативни коментара на официалните страници на Руската Църква в Украйна във Facebook и Instagram.

Посланието, с което РПЦвУ заклеймява законопроекта като „противоконституционен“ и „антидемократичен“, е озаглавено така – Не искаме да бъдем опитни животни.

Това е поробване на нашия народ, всеки е отговорен за собственото си здраве и за здравето на децата си“ – пишат от Кремълската религиозна организация в Украйна. „Нямаме доверие в качеството на ваксините; това е мащабен експеримент върху хората; идва краят на света; най-добрата ваксина за нас е покаянието.

Припомняме, че позицията на Православната Църква на Украйна (ПЦУ) по въпроса за ваксините и ваксинирането срещу коронавирус COVID-19, бе препотвърдена по време на Всеукраинския форум „Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді“ – а именно, че не съществува религиозна забрана или каквото и да е религиозно ограничение по отношение на ваксинацията, както и че процесът на ваксинация и качеството на ваксините не са въпроси от компетентността на Църквата, а са от компетентността на здравните специалисти.


Donate to Doxologia INFONEWS: IBAN BG83STSA93000024673844

 

Follow us on Twitter: @doxologiainews

 

Follow us on Facebook page: @doxologiainfonews

 

Join our Facebook group: @doxologiainfonews.group

 

Follow us on Instagram: @doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте: @doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel: @doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube: @doxologiainfonews


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎