Пастирско посещение на Митрополита на Сирос Доротей II на о-в Серифос | СНИМКИ

In other languages: GR

Превод: Йордан Георгиев

След дългомесечно отсъствие от островите на Свещената Митрополия, заради пандемията, Негово Високопреосвещенство Митрополитът на Сирос, Тинос, Андрос, Кеа, Миконос, Милос, Серифос, Кимолос, Китнос, Фолегандрос, Сифнос и Серифос г-н Доротей осъществи последователни пастирски посещения на повечето острови, отслужвайки Божествена Литургия и общувайки отблизо с вярващия народ, но винаги при стриктното спазване на санитарните мерки за защита от коронавирус, които са в сила.

След о-в Китнос, г-н Доротей II е на посещение от вчера на о-в Серифос. Днес сутринта той отслужи помен за благочестивите старици в Свещения Храм Успение Богородично в село Рамос. Той заяви пред вярващия народ, че е необходимо да бъдат извършвани помени за упокоение на душите на починалите.

След село Рамос, той посети Свещената Обител на Таксиарха Архангел Михаил, където проследи отблизо извършваните ремонтни дейности в Монастира.

Митрополит Доротей благодари и поздрави отговорника за Монастира, Негово Високопреподобие Архимандрит г-н Евдокимос Карапанделакис за трудолюбието и усилието му да продължи успешно и да надгради работата на блаженопочившия Игумен на Монастира Архимандрит Макариос. Ремонтни дейности най-вече се извършват в килиите за поклонници, фасадата на сградата, зелените площи, както реставрирането и съхранението на религиозните реликви, които се пазят там.

Днес следобед Митрополит Доротей II отслужи Вечерня в Храма на Свети Нектарий Егински в село Галани.

Източник: Ἱερὰ Μητρόπολις Σύρου, Τήνου, Ἂνδρου, Κέας, Μυκόνου, Μήλου, Σερίφου, Κιμώλου, Κύθνου, Φολεγάνδρου, Σίφνου, Σερίφου

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal