Папа Франциск изненадващо посети жена, оцеляла от Холокоста | VIDEO & СНИМКИ

Днес следобед, в 16,00 ч., Светият отец посети 90 годишната унгарска поетеса и писателка г-жа Едит Брук, оцеляла от Холокоста, в дома й в Рим, съобщи в кратка нота Ватиканския пресцентър. Ватиканският официоз Осерваторе Романо я бе интервюирал миналия януари за Деня на паметта. Впечатлен от нейното свидетелство, днес Франциск изненадващо пожела да се срещне с нея в дома й в центъра на града.

„Разговорът с папата припомни онези светли моменти които белязаха преживяния ад в концентрационните лагери и породиха страхове и надежди за времето, в което живеем – се чете във ватиканската нота – изтъквайки стойността на паметта и ролята на възрастните хора в нейното съхранение и предаване на новите поколения“. След около час, папа Франциск и г-жа Брук се сбогуваха и папата се завърна във Ватикана.

Папа Франциск се обърна със следните думи към г-жа Едит Брук: „Дойдох тук, за да Ви благодаря за Вашето свидетелство и да отдам почит на хората, мъченици вследствие лудостта на нацисткия популизъм. Искрено Ви повтарям думите, които произнесох от сърцето ми в Яд Вашем и които повтарям пред всеки човек, който като Вас е страдал толкова много от това: „Прости, Господи, в името на човечеството!“

Източник: Vatican NEWS


Donate to Doxologia INFONEWS: IBAN BG83STSA93000024673844

 

Follow us on Twitter: @doxologiainews

 

Follow us on Facebook page: @doxologiainfonews

 

Join our Facebook group: @doxologiainfonews.group

 

Follow us on Instagram: @doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте: @doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel: @doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube: @doxologiainfonews


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎

ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ