Папа Франциск в Деня на редките болести: Нека болните деца усетят ласката на Божията любов

На Световния ден на редките болести, след молитвата Ангел Господен, папа Франциск отправи мисъл към болните, особено към най-малките. И призова де се създаде мрежа на солидарност

Дълбока, изпълнена с топлина мисъл отправи папа Франциск в края на молитвата Ангел Господен към страдащите от редки болести. Точно в деня, посветен на тези болести, папата подчерта значението на солидарността:

В случая с редките болести, повече от всякога е важна солидарната мрежа между семействата, улеснена от тяхното обединяване. Тя помага да не се чувствате сами и да обменяте опит и съвети.

Лекарството на молитвата

Папата насърчи инициативите, които подкрепят научните изследвания и грижите, и например „моята близост с болните, със семействата и особено с малките деца“, които в молитва могат да усетят нежността на Исус:

Да сме близо до болните деца, до децата, които страдат, да се молим се за тях, кара те да усещат ласката на Божията любов, нежността … Да се лекуват децата и с молитва, когато са налице тези болести, за които не се знае точно какви са, или има недобра прогноза. Нека се помолим за всички хора, които страдат от тези редки болести, особено да се помолим за страдащите деца.

Присъстващите на неделната молитва с лозунг за Деня на редките болести, площад „Свети Петър“, 28 февруари 2021 (Vatican Media)

Източник: Vatican NEWS

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal