Начало » Новини » България » Отец Силвестър Янакиев се разграничи от ПП „ЧЕСТ: С лъжа не се стига до истината

Отец Силвестър Янакиев се разграничи от ПП „ЧЕСТ: С лъжа не се стига до истината

Автор: Александър Иванов

На 18 август 2020 ви съобщихме, че отец Силвестър Янакиев от Сливенска Митрополия, заедно с бургаския общински съветник Владимир Павлов и фермера от Болярово Ани Петрова, са сред учредителите на новата политическа партия „ЧЕСТ“. „Децентрализация; изменение на данъчните политики, които в момента са изключително рестриктивни и мачкащи българския бизнес и неговата свобода; даването на повече привилегии на животновъдите, решаването на техните искания и проблеми, така че те наистина свободно да развиват животновъдството… Засилването на ролята на селското стопанство, на българското село, което изоставихме, а това са моторите на всяка една икономика в света. И там, където традиционно бяхме силни, ние изоставихме този отрасъл и в момента страдаме. Предстои регистрирането ѝ в съда, дори и при предсрочни избори, ще успеем да участваме в тях“ – коментира тогава Владимир Павлов.

Днес отец Силвестър Янакиев се разграничи от партията, подчертавайки, че „когато започнеш с лъжа, за да стигнеш до истината…не стигаш до истината“.

Следва пълния текст на коментара на отец Силвестър, публикуван на страницата му във Facebook:

Нали помните, че миналата година участвах в организирането на партия „ЧЕСТ“? През октомври 2020 категорично се разграничих от нея. Разбрах, че са се регистрирали и ще участват на изборите. Аз няма да гласувам за тях! Това го пиша за всички мои приятели, които се интересуват от политическия живот в страната и биха ме последвали в моите намерения и решения.

Не съм обвързан досега с нито една политическа партия и не съм бил член на нито една партия! Това, разбира се, не означава, че нямам интерес към политическия живот в страната. На мнение съм, че политиката трябва да се прави от умни хора, а не от прости кърджалийски, варненски, търновски, софийски или други…субекти. Най-накрая в политиката трябва да влязат умни хора, с българско национално самосъзнание, а не американофили, русофили, туркофили, македонофили или марсианофили. Трябват българофили! Достатъчно ни мразят околните, че и ние да се мразим помежду си!

Защо обръщам внимание на ПП“ ЧЕСТ“? Защото преди малко видях, че са регистрирани. Преговорите за създаването на партията започнаха в края на пролетта на 2020 година. А виждам в извлечението от регистъра на политическите партии при Софийски градски съд, че са регистрирани през….2018 г.!!!

ПП „ЧЕСТ“ май не започва честно… Затова реших да ви предупредя. Когато нямаме други критерии, които да ни насочат към истината се допитваме до Библията.

А тя казва: „..по плодовете им ще ги познаете. Бере ли се грозде от тръни, или смокини от репей?“ (Мат. 7:16) Когато започнеш с лъжа, за да стигнеш до истината…не стигаш до истината!

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal