Отец Дан Дамаскин от Румъния: Децата не знаят за ваксините; те знаят, че са гладни

Автор: Александър Иванов

Отец Дан Дамаскин от Яш, Румъния, известен със своите благотворителни инициативи, наскоро даде интервю за Radio Europa Liberă România. Свещеникът е един от най-активните хора в Румъния, борещи се срещу бедността. Той е построил десетки къщи за бедни семейства, облича хиляди деца през зимата, води ги на море през лятото, осигурява им образование, защитава жените, малтретирани от техните съпрузи.

В интервюто отец Дан посочи, че пандемията силно засегна тези, които и без това вече бяха с ограничени финансови възможности, но също така и тези със средни доходи.

Запитан, какви любопитства относно ковид пандемията имат децата, за които отец Дан се грижи, той отговори:

Децата не знаят за маските, не знаят нито за ваксините, нито за кислорода. Децата знаят, че са гладни. Децата не се интересуват дали вирусът е избягал от лабораторията или не, те знаят само, че трябва да ядат и да се стоплят. Децата трябва да бъдат пълни с живот, въпреки че светът се руши около тях.

На въпроса, кои са най-честите желания на децата, които произхождат от бедни семейства, отец Дан отговори:

Може би ще шокирам мнозина. Децата, на които помагаме, не искат Коледа или Великден, коли с дистанционно управление, безпилотни самолети или постоянни пътувания. Те искат едни ботуши, едно яке, една раница… Съвсем обикновени неща. Това се стараем да им предоставим. Нека помогнем на децата да живеят нормално, така че тази нормалност да се превърне в постоянство в живота на всяко многодетно семейство.


Donate to Doxologia INFONEWS: IBAN BG83STSA93000024673844

 

Follow us on Twitter: @doxologiainews

 

Follow us on Facebook page: @doxologiainfonews

 

Join our Facebook group: @doxologiainfonews.group

 

Follow us on Instagram: @doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте: @doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel: @doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube: @doxologiainfonews


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎