Новият Митрополит на Чкондиди Стефан Калайджишвили беше интронизиран в новата му Епархия | СНИМКИ & VIDEO

In other languages: GEO

На 20 февруари 2021 г., в град Мартвили, в Катедралния Храм Успение на Пресвета Богородица, Митрополитът на Некреси г-н Сергий (Чекуришвили) представи новия Митрополит на Чкондиди г-н Стефан (Калайджишвили) на духовенството и вярващите на Свещената Епархия на Чкондиди.

На интронизацията на Митрополит Стефан присъстваха и следните членове на Свещения Синод на Грузинската Православна Църква:

  • Митрополитът на Вани и Багдади г-н Антоний (Булухия),
  • Митрополитът на Зугдиди и Цайши г-н Герасим (Шарашенидзе),
  • Митрополитът на Гори и Атена г-н Андрей (Гвазава),
  • Архиепископът на Схалта г-н Спиридон (Абуладзе),
  • Епископът на Тианети и Пшав-Хевсурети г-н Михаил (Габричидзе),
  • Епископът на Хорнабуджи г-н Димитрий (Капанадзе),
  • Епископът на Цалка г-н Григорий (Кация) и
  • Епископът на Никорцминда г-н Вахтанг (Липартелиани).

След интронизацията на новия Митрополит на Чкондиди му беше връчена иконата на Спасителя от името на Митрополита на Некреси г-н Сергий.

Бихме искали да ви напомним, че в съответствие с решението на Свещения Синод на Грузинската Православна Църква от 11 февруари 2021 г., Митрополит Стефан е назначен за Архиерей на Епархията на Чкондиди, но е едновременно с това той ще продължи да управлява Свещената Епархия на Цагери и Лентехи, която оглавява до сега.

Важно е също да ви припомним, че до тази смяна се стигна след решението на Свещения Синод на Грузинската Патриаршия да аргоса бившия Архиепископ на Чкондиди Петър (Цаава) и да го изпрати в монастир за покаяние. Официално той е отстранен от Катедрата на Епархията заради канонични нарушения, но Архиепископ Петър заяви, че истинската причина за неговото отстраняване е тази, че е предоставил изобличаващи данни за содомския грях в Грузинската Църква. Тогава Архиепископ Петър заяви също, че в Грузинската Църква има „педерасти“ и „татенца (техни покровители – Бел. прев.)“. Попитан от репортерите кого има предвид. Той им отговаря да питат секретаря на Синода.

Източник: საპატრიარქოს ტელევიზია „ერთსულოვნება“

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal