Неизвестен извършител оскверни Цетинския Монастир в Черна гора | СНИМКИ

In other languages: SRB

Автор: Александър Иванов

На 06 февруари 2021 пресслужбата на Свещената Черногорско-Приморска Митрополия съобщи за извършено осквернение срещу Цетинския Монастир Рождество Богородично край град Цетине, Черна гора.

В една от предходните нощи неизвестно лице или лица са се осмелили да счупят и свалят Кръста от портата на Цетинския Монастир, през който (Кръст) се преминава, за да се стигне до централата на Черногорско-Приморската Митрополия.

Едва ли можем да разчитаме на съвестта на този, който е направил нещо подобно, но ако в него са останали следи от чувства, публично го каним да остави Кръста пред обезглавената порта. Може и през нощта, когато никой не гледа, когато е махнал.

Въпреки че, според Божиите заповеди ние прощаваме на тази нещастна душа за този акт, все пак като граждани не можем да позволим подобни неща да се повторят, затова съобщихме за събитието в полицията, с очакването, че оттам бързо ще намерят извършителя. Ако Кръстът бъде върнат, ние ще оттеглим жалбата, защото наистина нашата цел не е да наказваме извършителя, а връщането на Кръста да бъде знак за покаяние от страна на извършителя.

Този акт има своя пряк извършител, но има и десетки и стотици вдъхновители, които упорито обвиняват Църквата за всички социални проблеми и я представят като неприятел на Черна гора, което е отвратителна и безсрамна лъжа.

Ето защо ние изискваме от всички, които вдъхновяват подобни антицърковнаи кампании, да прекратят собствената си реч на омразата и да престанат да заблуждават обществеността за нашата Църква. Наистина те преминават всякакви граници.

Молим се на Всеблагия Господ да ни изцели от нечестивата и отровна братоомраза, и да ни даде на всички дух на покаяние, боголюбие и братолюбие.“ – се казва в изявлението на Черногорско-Приморската Митрополия.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal