На 07 март 2021 ще бъдат хиротониите на избраните за Викарни Епископи – Архим. Никифор Хория и Архим. Нестор Динкулеана | Румъния

In other languages: RO

Автор: Doxologia INFONEWS

На 07 март ще бъдат хиротониите на избраните за Викарни Епископи – Архим. Никифор Хория и Архим. Нестор Динкулеана, съобщиха от Пресслужбата на Румънската Патриаршия.

Припомняме, че двамата архимандрити бяха избрани на заседанието на Свещения Синод на Румънската Патриаршия, което се проведе на 25 февруари 2021 г.

Архимандрит Никифор Хория е избран за Викарен Епископ на Архиепископията на Яш. Той ще носи титула Негово Преосвещенство Епископ на Ботошани Никифор. Гласуваният за Епископ на Ботошани ще бъде ръкоположен в неделя на 07 март 2021 г. в гр. Яш.

Архимандрит Нестор Динкулеана е избран за Викарен Епископ на Епископията на Дева и Хунедоара. Новият Йерарх ще носи титуала Негово Преосвещенство Епископ на Хунедоара Нестор. Ръкоположението му ще бъде в неделя на 07 март 2021 г. в гр. Дева.

Смятам това служение за най-трудно и най-отговорно, което може да стои на раменете на един монах“, заяви Архим. Никифор Хория.

От своя страна, избраният за Викарен Епископ на Епископията на Дева и Хунедоара, Архим. Нестор Динкулеана заяви: „В обществото, в което живеем хората, опитът с хората е труден. Следователно подкрепата, надеждата и помощта могат да идват само от Бога. И това е наш дълг – на служителите на Църквата, т.е. да бъдем с хората, да бъдем свързващото вещество, чрез което те достигат до Бога, където намират надежда, помощ, любов и мир“.

Епископията на Дева и Хунедоара е основана през 2009 г.

Източник: Basilica.ro

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal