МОСКОВСКА НАГЛОСТ И ЦИНИЗЪМ: Московската Патриаршия иска от украинските власти да закрият уебсайта на антируския украински Център „Миротворец“

In other languages: UKR

Автор: Александър Иванов

Поредната наглост и цинизъм, идващи от Московската Патриаршия.

На 21 февруари 2021 в ефира на предаването „Церковь и мир“ по ТВ „Россия 24“, председателят на Отдела за външни църковни отношения на Московската Патриаршия Волоколамски Маестро Митрополит г-н Иларион (Алфеев), известен най-вече като „хулителя на всичко“, изрази своето възмущение от уебсайта на украинския Център „Миротворец“. Интервюто е публикувано и на уебсайта на Московската Патриаршия.

Маестро Лари поиска от украинските власти да закрият този сайт.

Сайтът с подвеждащото име „Миротворец“ всъщност е ресурс, който има за цел разпалване на враждебност и ненавист. В него се публикуват лични данни не само на граждани на Украйна, но и на граждани на Руската Федерация и други държави. Те са изложени точно с цел да ги превърнат в мишена и то не само за атаки във виртуално пространство, но и за съвсем реални действия в реалното пространство. Затова, призивът за забрана на този ресурс е много правилен. Но отговорът, който прозвуча от представителите на украинските власти, не може да не бъде определен като тревожен. Беше казано например, че Върховната Рада не може да забрани този ресурс. Как украинските власти могат да забраняват някои телевизионни канали, а този ресурс – не могат. Мисля, че ако имаше желание, те щяха да го забранят. Да се надяваме, че този ресурс ще престане да съществува, защото е инструмент за подбуждане към ненавист и вражда.“ – заяви Волоколамският Митрополит Иларион Алфеев.

Център „Миротворец“ е неправителствена организация, която се занимава с изследване на признаци на престъпления срещу националната сигурност на Украйна, срещу мира, срещу сигурността на световната общност и срещу международния правен ред. Центърът работи в партньорство със Службата за сигурност на Украйна, Генералния щаб на украинската армия, украинското Министерство на вътрешните работи, Държавната гранична служба и Държавната служба „Изпълнение на наказанията“. Центърът води много силна активна борба срещу руските терористи и окупатори.

От Doxologia INFONEWS сме наясно с това, че Московската Патриаршия подкрепя дейността на руските окупатори и терористи на територията на Украйна, и дори иска те да бъдат защитени, и да не се публикуват техните криминални досиета и характеристики в медийното пространство, но същевременно бихме посъветвали Маестро Лари – първо, да не се меси във вътрешните работи на Украинската Държава, второ да не се занимава с неща, които не касаят неговата работа като Епископ и „Външен министър“ на Московската Патриаршия по религиозните въпроси (ако въобще една „Църква“ може да има „Външен министър“).

От Doxologia INFONEWS представяме криминалното досие на московския църковен терорист Патриарх Кирил Гундяев за тези, които искат да се запознаят с него.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal