Московската Патриаршия допуска възможността да канонизира руския свещеник Александър Мен, който е проповядвал ереси и е почитан като гуру и духовна врачка от малцина заблудени в България и Русия

Автор: Александър Иванов

Московската Патриаршия не изключва възможността да канонизира руския свещеник Александър Волфович Мен (1935–1990), който, подобно на диетолога г-н Андреас Конанос, за съжаление се издига в култ и се почита като гуру и като духовна врачка от малцина заблудени хора в България и в Русия. Отец Александър Мен е проповядвал много богохулни ереси и е объркал много хора – по тази тема можете да прочетете тук.

В ефира на предаването „Церковь и мир“ по ТВ „Россия 24“, председателят на Отдела за външни църковни отношения на Московската Патриаршия Волоколамски Маестро Митрополит г-н Иларион (Алфеев), известен най-вече като „хулителя на всичко“, определи московския свещеник Александър Мен като „апостол на интелигенцията и изключителен мисионер за своето време, който е трябвало да проповядва в трудните условия на съветския период“. Това съобщава Интерфакс.

Смъртта му беше трагична, и смятам, че ако се докаже, че тя е била мъченическа, той може да бъде канонизиран като мъченик“ – смята маестро Лари.


Donate to Doxologia INFONEWS: IBAN BG83STSA93000024673844

 

Follow us on Twitter: @doxologiainews

 

Follow us on Facebook page: @doxologiainfonews

 

Join our Facebook group: @doxologiainfonews.group

 

Follow us on Instagram: @doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте: @doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel: @doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube: @doxologiainfonews


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎