Начало » Новини » Светът » Молитвата на Папа Франциск за освобождаването на 317 отвлечени нигерийски момичета | VIDEO

Молитвата на Папа Франциск за освобождаването на 317 отвлечени нигерийски момичета | VIDEO

След неделната молитва Ангел Господен, папа Франциск изрази близостта си със семействата на отвлечените нигерийски момичета от в щата Замфара, като ги повери на закрилата на Дева Мария

След неделната молитва, папа Франциск се помоли за 317 ученички, които бяха отвлечени на 26 януари от училище-интернат в северната част на Нигерия:

Присъединявам се към гласа на нигерийските епископи в осъждането на позорното отвличане на 317 момичета, отмъкнати от училището им в Джангебе, в северозападната част на страната. Нека се помолим за тези момичета, за да могат скоро да се върнат у дома. Съпричастен съм с техните семейства и със самите тях. Нека се помолим заедно. Нека се помолим на Дева Мария да ги пази.

Отвличанията на ученици са широко разпространен и дългогодишен бич в Нигерия. Случаят с 276-те ученички от Чибок в щата Борно, отвлечени от терористичната група „Боко Харам“ през 2014 г., предизвика възмущение в цял свят. Само няколко десетки от тях успяха да се върнат при семействата си, въпреки международната мобилизация. Междувременно, отново в Нигерия, четиридесет и двама души, сред които двадесет и седем ученици, бяха освободени, след като бяха отвлечени преди десет дни от училище в централната част на страната. Това съобщиха местните власти. „Студентите, учителите и техните близки намериха свободата си и бяха приети от местната власт“, ​​написа в туит губернаторът на региона, Абубакар Сани Бело. Много сектори на нигерийското гражданско общество отдавна призовават за по-голяма сигурност и защита от страна на централното правителство в Абуджа.

Източник: Vatican NEWS

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal