Митрополия на Мандиния и Кинурия: Помен по случай 178 години от смъртта на блаженопочившия пълководец и освободител на гръцкия род Теодорос Колокотронис | СНИМКИ

In other languages: GR

На 03 февруари 1843 г. си замина от този свят блаженопочившият пълководец и освободител на гръцкия род Теодорос Колокотронис.

Свещената Митрополия на Мандиния и Кинурия и Община Триполи, отдавайки нужната чест на героите на Гръцката революция поднесоха венци на бюста на Теодорос Колокотронис пред Митрополитския Свещен Храм на Свети Василий Велики в Триполи.

В Митрополитския Храм беше отслужен помен за вечно упокоение на неговата душа по повод изпълване на 178 години от неговата кончина.

Тази година поменът е съпроводен с различни събития по случай 200 години от Гръцката революция.

Утренята и Божествената Литургия бяха възглавени от Високопреосвещения Митрополит на Мандиния и Кинурия г-н Александър в съслужение с Викарния Преосвещен Епископ на Тагея г-н Теоклит и клирици от Митрополията.

Професорът по история от Университета на Пелопонес г-н Атанасиос Христу произнесе дълга реч относно живота и делото на военачалника Теодорос Колокотронис.

Заради ограничителните мерки събитието не беше почетено достатъчно тържествено и с огромен брой вярващи заради органичителните мерки срещу разпространението на коронавирус.

Източник: kalimera-arkadia.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal