Начало » Новини » Светът » Митрополитът Старец на Халкидона служи в Митрополитския Храм на Свети Стефан в Париж | СНИМКИ

Митрополитът Старец на Халкидона служи в Митрополитския Храм на Свети Стефан в Париж | СНИМКИ

In other languages: GREN

Днес, в неделя на 28 февруари 2021 г. Високопреосвещеният Митрополит Старец на Халкидона г-н Емануил с благословията на Негово Всесветейшество Вселенския Патриарх г-н г-н Вартоломей отслужи Божествена Литургия в Митрополитския Храм на Свети Стефан в Париж.

Съмолитвено участие взеха Патриаршеският наместник на Митрополията на Галия, Негово Преосвещенство Ригийският Епископ г-н Ириней и Негово Преосвещенство Мелитинският Епископ г-н Максим.

След края на Божествената Литургия, Патриаршеският наместник отправи слово към Стареца на Халкидона, правейки обширен преглед на 18-годишното му пастирско дело като Пастиреначалник на Галия. След това последваха и слова от страна на Нейно Превъзходителство посланикът на Гърция в Париж г-жа Аглаия Балта и председателя на Гръцката общност в Париж г-жа Сета Теодориду.

След това, Негово Високопреосвещенство изказа своята благодарност към Негово Всесветейшество Вселенския Патриарх г-н г-н Вартоломей и към Светия и Свещен Синод на Вселенската Патриаршия. Старецът Емануил благодари и на всички вярващи православни християни във Франция за подрепата им през годините, където Църквата го определи да служи като пастир в тази Епархия на Вселенския Престол. Той помоли всички да се молят за него за продължаващото му служение в Майката Църква като се обърна с напътстващи слова за продължаване на църковното дело в тази благословена страна Франция.

Източник: Ἱερὰ Μητρόπολις Γαλλίας | Métropole Grecque Orthodoxe de France

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal