Митрополитът на Талин и на цяла Естония Стефан се ваксинира срещу коронавирус като препоръчва на всички останали да направят същото | СНИМКИ

In other languages: ET – GR 

На 17 февруари 2021 г. Високопреосвещеният Митрополит на Талин и на цяла Естония си постави ваксина срещу коронавирус Covid-19 като препоръчва и на останалите хора да направят същото. Според Митрополит Стефан избавянето от масовото разпространение на коронавируса е от съществено значение, а ваксинацията е единственото конкретно средство за това.

«Ваксинацията е свободен и личен избор. Никой не може да бъде принуден да го направи, но мисля, че това е акт, който защитава другите», заяви Митрополит Стефан пред националната телевизия на Естония.

Митрополитът се е чувствал добре след ваксинацията и не е изпитвал болка или дискомфорт. Лично той посочва ваксинацията като причина за отговорност на всеки гражданин. «Ваксината защитава мен и всички около мен», подчерта Високопреосвещеният Митрополит.

Според Митрополита ваксинацията не създава никакви етични проблеми за християните, тъй като това е медицински и научен въпрос. За естонското обществено здравеопазване е важно да се избави от масовото разпространение на коронавируса възможно най-скоро, а ваксинацията е единственото конкретно средство за прекратяване на пандемията.

«Ваксините не са нещо ново и зад тях стоят години изследвания. Те са инструменти, които не могат да направят твърде много за нас. Разбира се, има изключения в някои случаи, както и лекарствата. Някои хора могат да получат странични ефекти и т.н. Ваксините спасяват животи и защитават ваксинираните и другите хора около тях. Следователно, ползите надвишават рисковете, с които някои хора могат да се сблъскат от поставянето на ваксината», заяви категорично г-н Стефан.

Накрая, той благодари на медицинския персонал и на всички, които работят пряко или непряко, за да облекчат положението на естонското общество и да го освободят от вируса.

Както отбелязват от държавната телевизия на Естония, Митрополит Стефан е призован от властите да се ваксинира заради възрастта си, така че духовенството не се ваксинира приоритетно спрямо останалите граждани.

Източник: err.ee


Donate to Doxologia INFONEWS: IBAN BG83STSA93000024673844

 

Follow us on Twitter: @doxologiainews

 

Follow us on Facebook page: @doxologiainfonews

 

Join our Facebook group: @doxologiainfonews.group

 

Follow us on Instagram: @doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте: @doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel: @doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube: @doxologiainfonews


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎