Митрополитът на Сидирокастрон Макарий за гръцко-турските отношения: В трудностите сме сами | ВИДЕО

In other languages: GR

Автор: Doxologia INFONEWS

На 07 февруари 2021 вечерта Високопреосвещеният Митрополит на Сидирокастрон г-н Макарий даде интервю за местната телевизия от Серес ΕΠΙΛΟΓΕΣ, коментирайки различни актуални теми от Гърция и региона.

Митрополит Макарий заяви, че „чуждестранният фактор винаги е създавал проблеми на Гърция, а историята показва, че страдаме от липсата на самочувствие В трудностите винаги сме били сами“.

По отношение на настоящите преговори между Гърция и Турция относно някои спорни въпроси, свързани с изключителната икономическа зона и с огромните количества газови находища в Егейско море, Митрополит Макарий заяви: „Молитвам да се намери приемливо решение, което да удовлетворява и двете страни“.

По отношение на неотдавнашните изказвания на Блаженейшия Архиепископ на Атина и на цяла Гърция г-н г-н Йероним, където той заяви, че „Ислямът не е религия, а политическа партия. Последователите му са хора на войната“, а след това от Архиепископията подчертаха, че неговото изказване не е насочено срещу исляма, а срещу определени ислямски групи, Митрополит Макарий заяви, че „Архиепископът не е имал за цел да изравни исляма с различните незаконни действия на някои религиозни ислямски групи. Той говори за действията на онези хора, които имат интерес да създават напрежение между исляма и другите религии. Тези групи създават различни проблеми в много държави по света“.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal