Митрополитът на Димитриада Игнатий в 60“: Снегът и климатичните промени | VIDEO

In other languages: GR

Автор: Doxologia INFONEWS

Високопреосвещеният Митрополит на Димитриада и Алмирос г-н Игнатий подготви едноминутно видео в заснежения, но слънчев планински район на Волос, който се казва „Али Меря“, за да сподели своите мисли за сътворението на света и нашата отговорност за климатичните промени. Резултатът от климатичните промени вече ни засяга и ще ни касае още повече през следващите години.

Компания на Митрополита правеше едно куче, като символ на това, че климатичните промени засягат не само нас хората, но и животните, които страдат заради нашата безотговорност към Божието творение.

Преди 20 години, когато идвахме тук снегът беше много повече, обаче през последното десетилетие, няма толкова много снеговалежи, нито толкова сняг, колкото е нужно да има. Казват, че зад това стоят климатичните промени, за които ние хората носим отговорност… Бог ни даде природата и тварите за да се грижим за тях, както и ние Неговото творение. Нека да не ги унищожаваме. От нас зависи. Може би трябва всеки от нас да направи най-доброто за да имаме природа, каквато Бог ни подари“, заяви в 60-секундното видео Високопреосвещеният Митрополит Игнатий.

Източник: Ἱερὰ Μητρόπολις Δημητριάδος καὶ Ἁλμυροῦ


Donate to Doxologia INFONEWS: IBAN BG83STSA93000024673844

Follow us on Twitter: @doxologiainews

Follow us on Facebook page: @doxologiainfonews

Join our Facebook group: @doxologiainfonews.group


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎