Киевският Митрополит Епифаний: Нашата Църква не остава неангажирана в необявената руско-украинска война | СНИМКИ

In other languages: GR

Автор: Костас Онисенко
Превод: Александър Иванов

Литовският външен министър Габриелюс Ландсбергис се срещна във вторник с Негово Блаженство Митрополита на Киев и на цяла Украйна, както и с роднини на незаконно задържаните в окупираните територии на Украйна, Донбас и Крим.

На срещата присъстваха и посланикът на Литва в Украйна Валдемарас Сарапинас, посланикът на Украйна в Литва Володимир Яценкивски, директорът на департамента за източното съседство към Министерството на външните работи на Литва Саулиус Нтаниунас, заместник-посланикът на Литва в Украйна Тадас Вальонис, представители на хуманитарни организации и др.

За съжаление необявената руско-украинска война продължава седма година и много украинци са открити незаконно затворени.

Нашата Църква не остава безразлична и ние сме благодарни на нашите международни партньори, тъй като благодарение на нашите общи усилия беше възможно да освободим няколко души.

Днес имаме възможността да подкрепим семействата на тези, които остават в затвора. Нека Бог да помогне на вас и вашите роднини да се върнете у дома скоро. Също така искам да ви уверя в нашите постоянни молитви за вас и вашите семейства.

Бог да ви даде сили да издържите тези тежки изпитания. Убеден съм, че ще победим“ – каза Киевският Митрополит Епифаний, обръщайки се към близките на незаконно затворените.

От своя страна литовският министър подчерта, че страната му е приятел на Украйна и ще продължи да оказва подкрепата си. Сред дискутираните на срещата въпроси бяха изтезанията на хора, незаконно задържани в окупираните територии, както и други нарушения на правата на човека, които се извършват в тези райони. Участниците имаха възможност да научат за реалните условия от очевидци, които бяха затворени в тези райони.

Източник: OrthodoxTimes.com

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal