Излезе от печат научният литургичен труд на Архим. Харалампий Ничев „Светата Евхаристия като обединителен център на богослужебния живот“, както и Църковен календар за 2021 на български език, посветен на 30-годишнината от Патриаршеството на Вселенския Патриарх Вартоломей | СНИМКИ

In other languages: MK

Автор: Doxologia INFONEWS

От Doxologia INFONEWS ви представяме научния труд на Високопреподобния Архимандрит г-н Харалампий Ничев „Светата Евхаристия като обединителен център на богослужебния живот“, както и Църковен календар за 2021 на български език, посветен на 30-годишнината от Патриаршеството на Вселенския Патриарх Вартоломей.

Архимандрит Харалампий Ничев е клирик на Вселенската Патриаршия, отговарящ за българската православна общност в Константинопол от 2020 г. Той също е отговорник за украинската православна общност в Константинопол и ефимерий на Свещената Митрополия на Пруса (Бурса).

Днес той беше приет от Негово Божествено Всесветейшество във Фенер, където г-н Харалампий му представи своите трудове. Поводът беше и предстоящото тезоименитство на Високопреподобния Архимандрит на 10 февруари.

Ето, какво написа Архимандрит Харалампий на страницата си във Facebook:

„Днес имах високата чест да бъда приет и благословен по повод предстоящия ми имен ден от Негово Божествено Всесветейшество Архиепископа на Константинопол, Новия Рим и Вселенски Патриарх г-н г-н Вартоломей, като мой Свещеноначалник и Архипастир. По време на приема представих пред Негово Всесветейшество новата си книга – научен литургичен труд: „Светата Евхаристия като обединителен център на богослужебния живот”, защитен в Пловдивския университет “Паисий Хилендарски” през 2019 год. и Църковен календар за 2021 година на български език, посветен на 30-годишнината от патриаршеското служение на Негово Божествено Всесветейшество Вселенския Патриарх Вартоломей Първи.

Слава Богу за всичко!!!“

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal