Заупокойна Божествена Литургия и Трисагий за приснопаметния Йеродякон Михаил (Кръстев) от Бачковския Монастир, по повод една година от успението му | СНИМКИ

На 27.02.2021г. Негово Високопреосвещенство Русенският Митрополит Наум в съслужение с игумена на манастира, Преосвещения Велички Епископ Сионий и братята на обителта отслужиха заупокойна литургия и трисагион в памет на приснопаметния дългогодишен брат на Бачковския манастир йеродякон Михаил.

Измина една година от представянето в Господа на отец Михаил (+29.02.2020г.), но паметта за него остава непомрачена у братята и служителите на обителта.

Йеродякон Михаил бе твърд следовник на монашеските завети на отците и предано чадо на Света Богородица, на която бе предал земната си волята за смиреномъдро изпълнение на монашеското си отречение. Благият характер на отца Михаила, с който се отнасяше към братята манастирски и поклонниците в обителта е добрият откуп, който той си бе приготвил приживе за достигане и на селенията на праведните, каза в словото си Високопреосвещения Митрополит Наум.

Почивай в мир отче Михаиле, там, където няма ни скръб, ни печал!

След богослуженията в съборния храм на манастира, бе отслужен трисагион на гроба на отец Михаил и осветен паметникът му.

Източник: Бачковска Свещена Обител

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal