Заразеният дякон с южноафрикански щам вече е „чист“. Митрополитът на Неаполис е с отрицателен резултат за Covid-19

In other languages: GR

Автор: Doxologia INFONEWS

Изследваните с PCR тестове двама дякони от Митрополията на Неаполис, които са имали контакт със заразения с южноафриканския щам на Covid-19 дякон са с отрицателни резултати.

Отрицателни са резултатите и на техните семейства.

Припомняме, че в неделя пристигнаха в Солун зам.-министърът на гражданската защита г-н Никос Хардаляс и председателят на Националната организация за обществено здраве г-н Панайотис Аркуманеас, след откриването на новия южноафрикански щам в пробите на 36-годишния личен дякон на Митрополита на Неаполис и Ставруполис г-н Варнава.

Днес официално уточниха, че 36-годишният дякон е бил с наложена 14-дневна карантина, тъй като е бил положителен за вируса. Но в края на карантината и направеното повторно изследване се открива в него наличието на новия много по-опасен южноафрикански щам.

Странното във всичко това е, че дяконът не е напускал Гърция и не е имал контакт с други лица, най-вече през периода на неговата карантина.

Митрополит Варнава също е с отрицателен резултат и превантивно е в самоизолация.

Професорът по микробиология към Медицинския факултет на Аристотелския университет в Солун г-жа Анна Папа-Конидиари обясни, че „необходимо е време за анализа на пробите. През този период 36-годишният дякон е станал негативен към вируса. С други думи, мерките, които се вземат, както и последвалото лечение на пациента са еднакви за коронавируса и неговите мутации (различните щамове – Бел. авт.). Това, което ни обезпокоява при южноафриканския щам е това, че е по-заразен и може да се изплъзне от човешката имунна система“.

Източник: OrthodoxTimes.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal