Заловиха наркоман, задигнал агрегат от новостроящия се сливенски Храм Света Петка Българска

35-годишен наркозависим сливналия е бил задържан в хода на специализирана акция за борба с битовата престъпност, при обиск в дома му е намерен бензинов агрегат, който е откраднат от новостроящия се православен храм „Света Петка Българска“ в края на миналата седмица.

За обира в храма сигнализира настоятелят отец Силвестър Янакиев. Крадецът разбил с кози крак вратата на черквата в парк „Юнак“ и си харесал оставения от строителите апарат, който пробвал да продаде в заложна къща, за да си купи няколко дози хероин, но ударил на камък.

Задържаният е с дълго крими досие, наскоро излязъл от затвора, където изтърпял присъда за нелегално производство на амфети.

В хода на спецоперацията е разкрит и непълнолетен апаш, който от месеци насам тормозел жителите на село Гавраилово, където ошушкал половин дузина домове, като задигнал вещи и пари на обща стойност над 4 бона.Задържани и няколко жители на селата Камен и Блатец, които наскоро оставили съселяните си без електроенергия като задигнали проводниците , за да ги продадат за скрап.

Източник: Монитор

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal