ЕКСКЛУЗИВНО: Първа официална среща на Доростолския Митрополит Яков с кмета на Община Силистра | СНИМКИ

Негово Високопреосвещенство Доростолският митрополит Яков представи днес на официална срещна в Община Силистра на кмета д-р Юлиян Найденов и г-жа Мария Недялкова – зам.-кмет „Хуманитарни дейности“, решението на Светия Синод от 27.10.2020г. за оглавяване на Доростолската епархия.

Владиката бе придружен от Протопрезвитер отец Добри Чаков и епархийските съветници, членове на епархийското настоятелство, отец Георги Попов и г-жа Цветана Цанова.

В хода на разговора бяха обсъдени възможностите за взаимодействие между представителите на светската и общинска власти в сферите на: култура, образование, възпитание на младите хора, популяризиране на културно- историческото наследство на града и региона, създаване и търсене на още възможности за съвместна дейност по създаване и изграждане на още храмове и/ или параклиси.

На финала на срещата кметът на Община Силистра д-р Юлиян Найденов изказа своята готовност за съдействие в обществено-църковните взаимоотношения, за издигане авторитета на институциите и за подкрепа на Доростолския митрополит и епархията. Срещата завърши с размяна на протоколни подаръци.

Източник: Община Силистра

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal