ЕКСКЛУЗИВНО: Най-възрастната монахиня в света пребори COVID-19

Автор: Александър Иванов

На 11 февруари 2021 тя ще отпразнува 117-ия си рожден ден, а вчера спечели битката с коронавируса. Става въпрос за сестра Андре Рандън, която е най-възрастната монахиня в света, най-възрастният гражданин на Република Франция, вторият най-възрастен човек в света, а също и най-възрастната жива европейка. Сестрата беше диагностицирана с коронавирус на 16 януари 2021 в дома за възрастни хора край френския град Тулон, където и живее. Това съобщава Vatican NEWS.

Сестра Андре принадлежи към римокатолическата конгрегация „Дъщери на милосърдието на Свети Винсент дьо Пол“. Преди да се присъедини към Дъщерите на милосърдието, сестрата е била гувернантка, а след това е работила в болница дълги години. В момента се придвижва на инвалидна количка и почти не вижда. В дома където живее монахинята, 81 от 88 обитатели са имали коронавирус. Десетина души са загинали от болестта.

Служителите от дома казват, че сестрата е прекарала ковид болестта безсимптомно и е проявила отлично здраве, въпреки че лекарите са вярвали, че поради възрастта ѝ няма да има спасение за нея. „Тя не се интересуваше от себе си, но се тревожеше за другите страдащи – да не би да е заразила някого“ – казва един от болногледачите.

Сестрата признава, че най-трудната част от боледуването ѝ е фактът, че не е могла да присъства на Божествената Евхаристия всеки ден, тъй като домът е бил затворен.

В едно от интервютата сестра Андре призна, че през целия си религиозен живот никога не е пропускала ежедневната Литургия. Тя каза още, че намира сили в молитвата: „Непрекъснато разговарям с Всеблагия Бог“.

Преди две години, по случай нейния 115-и рожден ден, сестра Андре получи лично писмо от папа Франциск и броеница, благословена от него.


Donate to Doxologia INFONEWS: IBAN BG83STSA93000024673844

Follow us on Twitter: @doxologiainews

Follow us on Facebook page: @doxologiainfonews

Join our Facebook group: @doxologiainfonews.group


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎