Деканът на Богословския факултет на Каподистрийския университет изпрати поздравително писмо до новия Сръбски Патриарх Порфирий

In other languages: GREN

Автор: Doxologia INFONEWS

Деканът на Богословския факултет на Каподистрийския университет в Атина доцент д-р Христос Караянис изпрати поздравително писмо до новия Патриарх на Сърбия г-н г-н Порфирий по случай избирането му на Престола на Свети Сава Сръбски.

Деканът на Богословския факултет сподели радостта си от избора на новия Патриарх, който е доктор на Атинския университет, като отбеляза, че Богословският университет се стреми към укрепване на връзките със Сръбската Патриаршия и самия Патриарх Порфирий.

Тук може да прочете пълния текст на писмото на доц. д-р Христос Караянис до Сръбския Патриарх Порфирий:

«Богословсият факултет на Националния и Каподистрийски университет в Атина беше информиран с голяма радост и дълбока емоция за избора Ви на многоотговорната и многозначителна позиция на Сръбски Патриарх.

Спомняме си нашия общ курс по време на следдипломното обучение по отношение на изследванията и писането на докторска дисертация и сме наистина горди, понеже едно истинско чедо на Христовата Православна Църква и доктор на Богословския факултет в Атина (2004) е достойно почетен да заеме най-високата длъжност на Патриарх на Сърбия.

Ваше Блаженство, във Ваше лице, скъпи състуденте, ние се изправяме пред новия духовен водач, който като способен кормчия ще води паството си в трудни времена. С чувство на уважение, Ви изказваме нашите искрени поздравления и с нетърпение очакваме укрепването на връзките между Богословския факултет в Атина и Престола на Сръбската Патриаршия, както и лична комуникация и дружба, когато условията за това позволят».

Източник: Ορθοδοξία News Agency

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ… by Doxologia INFONEWS


Donate to Doxologia INFONEWS: IBAN BG83STSA93000024673844

 

Follow us on Twitter: @doxologiainews

 

Follow us on Facebook page: @doxologiainfonews

 

Join our Facebook group: @doxologiainfonews.group

 

Follow us on Instagram: @doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте: @doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel: @doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube: @doxologiainfonews


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎

ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ