„Грузинската Патриаршия не потвърждава информацията в писмото на Архиепископа на Дманиси и Агарак-Ташири Зинон“, заяви Протойерей Андрия Джагмаидзе | VIDEO

In other languages: GEO

Автор: Йордан Георгиев

Председателят на Отдела за връзки с обществеността на Грузинската Патриаршия Протойерей г-н Андрия Джагмаидзе не потвърди, че докладите, според които Грузинската Патриаршия чрез министерство на външните работи на Грузия се е обърнала към посолството и консулството на Турция за да призове служителите им да се въздържат от присъствие на богослуженията, отслужвани от Вселенския Патриарх.

Припомняме, че Архиепископът на Дманиси и Агарак-Ташири г-н Зинон (Иараджули), който в същото време е и Грузински Архиепископ във Великобритания и Ирландия е изпратил на 13 юли 2020 г. остро писмо до Грузинския Патриарх, оповестено и публикувано на 14 февруари т.г. по повод действията на служители (Митрополити и Епископи русофили) от Грузинската Патриаршия, които чрез министерство на външните работи на Грузия забраняват на посланиците и консулите на Грузия в Турция да присъстват на богослужения, които се отслужват от Всесветейшия Вселенски Патриарх г-н г-н Вартоломей.

Автентичността на писмото е потвърдена от Архиепископ Зинон.

Но протойерей Андрия Джагмаидзе заявява, че „Патриаршията не потвърждава подобен факт“. Той заяви следното пред камерата на TV Formula:Не потвърждаваме подобен факт. Зададох този въпрос и на г-н Гиорги Джанджгава, нашия посланик в Турция, който не потвърди нещо такова… Е, попитайте Високопреосвещения Зинон. При положение, че това не е потвърдено от Патриаршията и от нашия посланик в Турция. Тогава къде е източникът на информация на това писмо?“, заяви отец Андрия.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal