Начало » Новини » Светът » Вселенският Патриарх ще служи в Халки за празника на Великия наш Отец Свети Фотий, Архиепископ Константинополски

Вселенският Патриарх ще служи в Халки за празника на Великия наш Отец Свети Фотий, Архиепископ Константинополски

In other languages: GR

Автор: Йордан Георгиев

На 05 и 06 февруари 2021 г. Негово Божествено Вселесветейшество Вселенският Патриарх г-н г-н Вартоломей заедно със своята свита ще посети о-в Халки по случай празника на Великия наш Отец Свети Фотий, Архиепископ Константинополски.

Заради ограничителните мерки в Турция и забраната за движение през уикенда, Божествената Литургия за празника на Свети Фотий ще бъде преместена на 05 февруари в петък, на която Вселенският Патриарх ще хоростатисва. Литургията ще бъде отслужена в малкия Храм на Школата.

Важно е да се отбележи, че Свети Фотий е покровител на Богословската школа в Халки.

Вселенският Патриарх след Божествената Литургия ще отслужи възпоменателна молитва за упокоение на блаженопочившия ректор на Школата Митрополитът на Ставруполис г-н Максим, по случай изпълването на 30 години от неговото преселение в страната на живите.

В навечерието на празника ще бъде отслужена Велика Вечерня с хоростасия на Игумена на Монастира Света Троица Негово Преосвещенство Аравиския Епископ г-н Касиан.

След края на Божествената Литургия ще последва прием в церемониалната зала на Школата и празнична трапеза.

Източник: OrthodoxTimes.gr

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal