Вселенскиот Патријарх прими втора доза од вакцината против коронавирус

In other languages: GRBGEN

Автор: Йордан Георгиев
Превод: Методиjа Петрески

Денес, петок, 26 февруари 2021 г. Неговата Божествена Сесветост Вселенскиот Патријарх г.г. Вартоломеј ја прими втората доза од вакцината против коронавирус SARS-COV-2. Вакциниран беше во универзитетската болница Чапа во Константинопол.

Напомнуваме, дека Неговата Сесветост беше вакциниран со првата доза против Ковид-19 на 28 јануари, во истата болница.

Нека му е на телесно здравје, антитела да му се стори!

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal