Вселенскиот Патријарх г.г. Вартоломеј го празнува својот 81. роденден | VIDEO

In other languages: GR – ENBG

Автор: Doxologia INFONEWS
Превод: Методиjа Петрески

На 28 февруари 2021 Неговата Божествена Сесветост Архиепископот на Константиновиот Град – Новиот Рим, и Вселенски Патријарх г. г. Вартоломеј I го празнува својот 81. роденден. Тој го празнува својот роденден на точен датум еднаш на четири години, т.е. на секоја престапна година кога февруари има 29 дена. 2021 не е престапна година, затоа патријархот Вартоломеј го празнува роденденот еден ден порано.

Од Doxologia INFONEWS го поздравуваме непроценливото богатство на Црквата – Неговата Божествена Сесветост, посакувајќи му да продолжи во истиот православен дух да го крепи Православието ширум светот, да ги обединува поместните Православни Цркви во љубовта, да секогаш да ги чува усрдно светите канони. Да биде долги години меѓу нас со крепко здравје и благосостојба.

ДОСТОИН! ἌΞΙΟΣ! AXIOS!

На многаја и благаја лета, Всесвјатејши Патриарше!
Έτη πολλά και ευλογημένα, Παναγιώτατε Πατριάρχα!

Извор: Doxologia INFONEWS


 

Donate to Doxologia Infonews

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

 

Follow us on Facebook page: @doxologiainfonews

 

Join our Facebook group: @doxologiainfonews.group

 

Follow us on Twitter: @doxologiainews

 

Follow us on Instagram: @doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте: @doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel: @doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube: @doxologiainfonews