Борисов обикаля Монастири и се възхвалява колко много е „построил“. Монаси се включиха във възхваляването на премиера | VIDEO & СНИМКИ

Просията на някои български духовници, техните зависимости от българското Правителство и политиците, секуларизацията на Църквата в България – това може да бъде прочетено и видяно за няколко минути в настоящата статия.

Автор: Александър Иванов

Министър-председателят на Република България г-н Бойко Борисов днес тръгна да обикаля Монастири на Българската Патриаршия и да се възхвалява колко много е „построил“.

Във всяко едно Свещено място Борисов беше посрещан от духовници, сред които Високопреподобният Архимандрит г-н Никанор (Мишков) (Софийска Митрополия), които се надпреварваха кой по-напред да отправи своите поздравления към премиера, да му целуне ръцете, да попроси някой лев за своя религиозен музей/празен Храм/Монастир, и същевременно да му благодари за парите на българските граждани, които Правителството отпуска за ремонти на Храмове и Монастири на Българската Патриаршия.

Възхваленията към Борисов бяха толкова прочувствени и неискрени, че той дори се просълзи и засмя.

Посрещнаха го с целувка, благословия и пожелание за успешна предизборна кампания. Баби бяха строени в народни носии с погача и мартеници в ръка. Идилия и езическо суеверие!

Остави я кампанията! Дай да видим какво сме направили с Монастира“ – възкликна Борисов, а погледът му започна да шари наоколо.

Не помниш, ама тука го бяха направили свинарник. Ние, за разлика от другите, не си затворихме църквите и Монастирите. Как така на тези, които го направиха, душа им даде“ – каза Борисов. Той обясни, че за църквите трябвало да се дават много пари и никога не било достатъчно.

Дойдат ли БСП на власт, фондовете и програмите заминават…“ – отсече още премиерът. Той посочи и порутена част в двора на Монастира и допълни: „Ето така щеше да изглежда Монастира… Това е вярата. Това е отношението им към църквата. Вижте как изглежда сега. Това другото е вторият етап. Каквото искат да кажат опонентите…“ – категоричен беше още Борисов

Знаеш ли, понеже много Монастири и църкви правиме, та и джамии, и главният мюфтия също отиде да се ваксинира, подкрепи ваксинационния ни план. Така че, дето се вика и религиите, когато е необходимо за здравето на хората…“ – заключи Борисов.

По време на селската религиозна раздумка стана ясно, че кметът е бивш милиционер.

Гледай момите как ни се смеят… Единият милиционер, другият – пожарникар, а правят Монастири…” – пошегува се още Борисов.

Премиерът щял и пътищата до Монастирите да оправи. Разцелува Икони, запали свещички за здраве…

Припомняме, че единият, от присъстващите духовници – Архимандрит Никанор от Софийска Митрополия нарече православните християни „мравки“ и „самозабравили се нагли и арогантни фарисейски типове“, сравнявайки ги с националния герой Васил Левски, а друг, отново от присъстващите духовници – свещеник Константин Стойчев от Софийска Митрополия заплаши жена във Facebook и ѝ предложи да напусне лоното на Православната Църква.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal